Kretsmästerskap 5000 meter

I tisdags var det kretsmäterkap på Råslätt så IKHP-träningen var förlagd där. Skulle springa 5000 meter, vilket jag aldrig gjort på bana innan. Hade förhoppningar på att kanske klämma mig ner under 16 minuter om allt gick som det ska. Kändes väl ganska bra. Vagnis stack iväg direkt. Jag låg en liten bit efter Jasse men kom ifatt efter några varv. Christer Ryman gick om och jag hakade på, men tappade kontakten med den lilla klungan lite i onödan. Blev liggande 5 meter bakom ett par varv och sedan segade de sig ifrån. Om jag hade hängt på hade kanske 16 minuter varit inom räckhåll, men svårt att veta. Nu blev det 16.13.1, men jag får vara nöjd ändå eftersom det var första gången. Vagnis segrade på finfina 15.09.5, Jasse kom tvåa på 15.58.6 och Christer Ryman trea på 15,59.2. Själv kom jag femma. Petta sprang i mål på tiden 16.48.5, men var lite missnöjd, då ryggen krånglat under loppet. Nu väntar J-cups-final i Borlänge på lördag. Där väntar tuffa, kuperade banor, förmodligen med flera långsträckor. Tränade långsträckor igår, och det är bara att konstatera att där finns det mycket att göra. Hoppas bara att man ska hitta rätt stråk i helgen och vara pigg och laddad! Efter tävlingarna bär det av mot Uppsala och inflytt i 12 kvm studentrum. Ska läsa Civilingenjörsprogrammet med inriktning Energisystem där de närmaste 5 åren om inget oförutsett inträffar.

Resultat 5000m KM 070814:

1.      Mattias Karlsson       IKHP                      15'09''5

2.      Andreas Jansson     IKHP                      15'58''6

3.      Christer Ryman        Skillingaryds FK   15'59''2

4.      David Peterson         Wärnamo SK       16'09''8
5.      David Lingfors           IKHP                      16'13''1
6.      Peter Nilsson            IKHP                      16'48''5
7.      Johan Tideman        IF Hallby                16'59''0
8.     Jan Schneider           IKHP                       17'16''9


Hjo, det gick väl ganska bra...

Sprang i Hjo förra helgen. Lite segt med uppdateringen som vanligt, men nu lägger jag in kartorna i alla fall. Sprang H21 på lördagen med bra startfält. Vann gjorde David Andersson före Mikael Olofsson IFK Göteborg och Tommy Andersson, Vänersborg (Se hela resultatlistan på winsplit). Själv blev jag sjua. Nöjd över placeringen får man allt vara, men loppet var inget vidare. Svårt att få flyt och benen kändes inte superpigga. Hade en konstig känsla i luftrören också men det blev aldrig några bekymmer med det. Gjorde inga stora bommar i alla fall så det blev ju ett hyfsat stabilt lopp kan man säga. Men kartritaren, vad tänkte du på när du inte ritade med det bottenlösa blöthål som bl a David Andersson, Oscar Svärd och jag försvann ner i på väg till femte kontrollen? Mellan höjderna innan stigövergången fick man sig en simtur!

Särtryck Hjo NV

På Söndagen valde jag att springa H20 elit då det var ett par bra namn i startlistan. Nu kom inte Filip Dahlgren till start vilket var synd. Kändes riktigt tungt idag och jag tänkte att det kommer bli en jobbig dag på väg mot femte kontrollen efter att ha bommat ettan, tvåan och fyran... Men sedan gick orienteringen bättre och efter sjuan lossnade det lite i löpningen också kändes det som. Blev en seger till slut, cirka 5 minuter före Mikus Zagata och det får man ju vara nöjd med!

Långdistans                Winsplits

Jag åkte, tillsammansa med Jasse, Lena Eliasson och David A, till en av Sveriges finare kartor; Rankås utanför Tibro och körde där en medeldistansbana. Långdistansen hade satt sina spår för benen var inte så pigga. Försökte få med huvudet i alla fall. Det gick hyfsat, men gjorde till slut lite klantiga misstag, men det må va hänt. Fint var det i alla fall. Ska kanske lägga in den kartan här med om det är någon som är intresserad!? Det kändes iaf bra att slå landslagsesset på några sträckor (fast alla tog det ganska lugnt iof).