Träna, träna, träna i Bruks!

Nu är det fredag och man börjar känna sig lite sliten efter all hård träning. Har blivit 19 timmar hittills skulle jag gissa. Efter frukost idag kände jag en fruktansvärd dåsighet komma över mig och jag trodde att jag höll på att bli sjuk. I sånna lägen gäller det att ta sig samman och sticka ut och träna, vilket jag också gjorde. Eftersom det blivit så mycket skidåkande hela veckan snörde jag på mig löparpjuxen och sprang landsvägen mot Ramundberget. Rullskidsbanan går längs med vägen och jag kunde konstatera att det var betydligt mer folk i spåren nu än tidigare i veckan. Alla var de igång och testade skidor inför helgens tävlingar. Det kommer bli riktigt svårvallat, då kvicksilvret stigit en bit över nollstrecket och snön rasar ner från taken. "Typiskt", var Peter "Ior" Arnessons reaktion. Oskar Lund verkar laddad och har faktiskt vallat upp TVÅ par skidor, medans jag själv nöjer mig med ett par. Fler ben har jag ju inte att åka med ändå. Är beredd på att få ganska mycket stryk i helgen, men det blir väldigt bra tempoträning! Avslutar med lite bilder från veckan, håll till godo!

image77

image78

image79

image80
Peter Arnesson, limmar han loss på MSN mån tro?

Solen skiner i Bruks!

Nu har man äntligen anlänt till bruksvallrna. Efter ett ganska misslyckat SkidO-pass igår med Mora skidgymnasium körde jag idag två rejäla distanspass med Peter Arnesson och Oskar Lund. På förmiddagen bjöds det på riktigt höjdarväder. Peter "Limmarn" Arnesson var tvungen att använda diverse kraftuttryck för att beskriva omgivningen. Så här lycklig blev jag när jag fick se snö!

image76

Igår fick jag för övrigt det glada beskedet att jag ska vara konfaledare för ett gäng 14-åringar i Eksjö till sommaren. Kommer nog bli fantastiskt roligt! Ska göra mitt bästa för att vara med och göra lägret lika roligt som jag upplevde att mitt konfaläger var för 5 år sedan. Då var lägret i Blekinge, en bit utanför Ronneby, men i år ska det för första gången hållas i Eksjö. Jag kan rekommendera alla orienteringsintresserade ungdomar födda 94 eller tidigare att anmäla sig till lägret när ni har åldern inne. Det är verkligen jättekul och ett minne för livet!

Äntligen en bra träningsvecka!

Är faktiskt riktigt skönt att orienteringssäsongen är slut nu. Den har varit väldigt lång med tävlingar varenda helg i stort sett. Detta har gjort att jag inte har kunnat träna ordentligt någon period. Den första tävlingsfria helgen på mycket länge gjorde att jag helt kunde fokusera på träning! För första gången sedan O-ringenveckan tränade jag mer än 10 timmar. Det blev 14,5 h till och med och nu känner man att man är  på gång igen inför vintern. Snön har äntligen fallit i Bruks så man längtar ordentligt efter helgen! Planerar att köra båda tävlingarna i bruksvallarna helgen v46, med risken att mitt självförtroende ska få sig en törn med min skrala försäsongsträning i bagaget. Jag ska försöka ta det som ett bra tillfälle att träna på att tävla i alla fall. Tävling är bästa träning heter det ju! Hoppas kunna rapportera lite därifrån under nästkommande vecka.

Efter tävlingarna är det oklart vad som händer. Eventuellt ska jag vara med som utomstående på skidO-landslagets träningsläger i Arvidsjaur. Vore grymt bra att få träna med de bästa! Plan B är att haka med Oskar Lund (kolla in hans blogg). Vi stannar antingen i Bruks några dagar till eller så far vi ner till Mora och tränar där om snö finns! Nu måste jag ta tag i mitt skolarbete och läsa kemilabbinstruktionerna för imorgon! Suck...


Smålandskavlen

Sprang smålandskavlen i helgen och det blev en nattsträcka i andralaget. Formen var väl inget vidare. Hade tränat natt ett par gånger i veckan och det var första gången sedan tjoget. Men båda natt-träningarna sköt pulsen i höjden! Hjärtat skenade iväg lite till 230 slag/minut, vilket kan betyda att Uppsalaraiden fortfarande sitter i! Så särskilt bra gick det inte heller på smålandskavlen. Fick ettan och tvåan och efter lite vinglande även trean. Men det gick sakta och efter n bom på sjätte kontrollen var Linus Karlsson Mood ikapp. Vi hade sällskap sedan resten av banan och kompisbommade lite till... Blev 2n 69:e plats på sträckan, laget blev till slut 39:a och första laget slutade på en 14:e plats.

Nu gäller det att glömma orienteringen ett tag och fokusera på skidsäsongen. Snart väntar härliga skidläger i den svenska fjällvärlden. Vecka 46 drar jag till Bruksvallarna tillsammans med klubbkompisarna Peter Arnesson, Oskar Lund och Johan Andersson. Sedan får jag se om jag drar till Arvidsjaur med skidO-landslaget (surfa gärna in landslagsåkarnas egen
blogg) eller om det blir en vecka i Uppsala innan jag åker till Bruks igen med Sandagymnasiet och Småland vecka 48. Kul kommer det i alla fall bli och jag laddar upp inför lägrena med lite extra träning innan. 10 pass den här veckan med fokus på rullskidor kommer det att bli. Kan aldrig ta igen den missade försäsongsträningen, men sånt är livet för en skidåkare/skidorienterare/orienterare.