Elitseriefinal

I helgen fick jag chansen att springa elitseriefinalen, som i år arrangerades av OK Enen i Enköping. Deltagarintresset var ganska skralt, och därför chansade jag på att jag skulle få springa och anmälde mig. Som sista gubbe, som kom med, fick jag starta först, eftersom det var omvänd startordning efter hur man låg i cupen (jag och några till hade iof 0 poäng och fick då starta efter rankingpoäng). Min klubbkompis David Andersson, som ledde cupen startade sist i par med Peter Öberg, för det var nämligen parstart också, med 2 olika varv först och sedan ett kortare gemensamt. Tyvärr passerade Öberg David i totalen, vilket var lite trist. David har annars sprungit väldigt bra i år, men haft otur med skador. För mig gick det väl inte direkt lysande. Har varit ganska seg hela veckan och det kan ha berott på lite olika saker: Jag har börjat köra rullskidor lite mer nu, sedan sitter säkert raiden i och jag kanske har sovit lite oroligt pga. tentan i linjär algebra på måndag. Den är allt lite klurig och jag känner att jag har lite halvdålig koll på den. Jag var i vilket fall som helst inte riktigt på tå igår, vilket krävs i den tuffa konkurrensen. Blev lite småkrokar i skogen, vilken var lätt att underskatta eftersom den låg nära bebyggelse och innehöll ett elljusspår bl a. Sikten var inte så bra, höjdkurovorna var något diffusa och vilka stenar som var med och inte var med var ganska slumpartat. Det blev en 32:a-plats, 6.5 minuter efter suveräna Mattias Millinger, som for förbi mig i skogen på lätta ben. Jag slog i alla fall fyra löpare, så sist var man inte. Var "bara" 40 sekuner efter Vagnis och Hederskog också, men de hade väl inte heller sin bästa dag i skogen. Jag hade en halvminut upp till 30:e-platsen och min första elitseriepoäng. Drömmen om elitseripoäng får alltså vänta tills nästa år.
Ska bli skönt att få tentan gjord imorgon så att man kan fokusera på Smålandskavlen till helgen!


Varv_1


Varv_2

Varv_3

Sträcktiderna är lite svåra att följa eftersom vi sprang varven i olika ordning och på så sätt var olika pigga...


Raid Uppsala 2007

Det var tänkt att jag skulle åka med klubben till det omtyckta lägret i Norge, som arrangerades för andra året i rad, men så blev det inte. En tenta kom i vägen och jag fick försöka träna på hemma i Uppsala istället. Simon Elgsten var i faggorna och skulle tävla i Uppsalaraiden med Örjan, pappa Christians kompis. Örjan hade sviter från Lidingöloppet två veckor tidigare och fick kasta in handduken. Jag fick då chansen istället, vilket var kul! Jag har inte tävlat i multisport sedan konfalägret 2002, så man var lite ringrostig. Det märktes inte minst på kanoten. Efter 2,2 km prolog-löpning (som Simon och jag vann) var det dags för 45 minuter paddling på Fyrisån. Vi tappade 6 minuter på täten, dels pgs. dålig teknik men kanske även pga. slarv med styrketräningen. Därefter kunde vi plocka många placeringar på orienteringsmomentet och gick från 11:e till 4:e plats. På nästföljande moment blev dessvärre Simon trött, rejält trött! Han hade gått in i den berömda väggen och var tvungen att vila! Efter att ha tiggt till sig några äpplen av en snäll Uppsalabo kunde vi i alla fall i sakta mak genomföra tävlingen. På den avslutande delen fanns ett extra moment, den s.k. shimano-spurten, som gick ut på att det snabbaste paret i varje klass mellan 2 förutbestämda kontroller tog hem ett bonuspris. Detta satsade vi stenhårt på, då en framskjuten placering i huvudtävlingen inte längre var inom räckhåll. Simon startade några meter före mig eftersom man var tvungen att hålla högst 20 meter lucka mellan sig. Sedan sprang båda så fort de kunde och det värkte en del i benen efter 4 timmars övningar, men efter att alla lag gått i mål, visade det sig att vi var snabbast utav alla lag i alla klasser på tävlingen! yesssss, nu väntar jag spänt på att få reda på vad priset är!

Se
resultat från raiden och shimano-spurten     (vi tävlade i den korta herrklassen)


För övrigt har jag nu kommit igång bra med träningen här i Uppsala och kunnat tränat på bra både på egen hand och med OK Linné. I tisdags körde jag bl a 10 000 meter med dem och slog givetvis pers eftersom jag aldrig kört innan, med tiden 34,22. Gick nog ut lite för hårt när jag hängde på Mats Troeng första varvet (gick på 73 sek). Jag visste inte att att han bara sprang halva distansen! Men det kan nog gå bättre nästa gång. Bra gick det även på 25-mannakavlen förra helgen då vi på sträcka sju (Markus d.y. och d.ä. Fridolf Eskilsson och jag) sprang riktigt bra, och plockade till 4:e plats.

Framöver planerar jag att springa Elitseriefinalen nu till helgen. Men frågan är om man får springa, det beror på hur många sena efteranmälningar som kommer in. Helgen efter det blir det att åka ner till Oskarhamn och springa Smålandskavlen, ska bli kul! Där ska väl egentligen oreinteringssäsongen vara slut för min del och vintersäsongen med skidor och skid-o tar vid!

Avslutar med ett par bilder från Baltic cup. Ett härligt gäng från Småland åkte ner för att försöka slå balterna på deras hemmaterräng utanför Riga, vilket inte var så lätt. Jag lyckades då inte i all fall. Blev ikappsprungen och fick ligga och slita efter en litau halva banan, vilket räckte till en 11:e plats. Vann gjorde Timo Sild. Erik Liljequist  var bästa svensk med en tredjeplats! Imponerade gjorde för övrigt Eriks namne och klubbkompis i OK Älme, Erik Folkesson-Blom som tog hem H18-klassen.
image71


image72