Två inlägg samma dag, förvänta er inget för det!

Här kommer några bilder från dagens finfina träningspass i Mora. Oscar Lund och jag tog en tur till Norra Garberg från Hemus. Ganska fint skidväder som ni ser!

image92
Hej-å-hå, vad trött Oscar "lill-Staffan" Lund var efter körningen upp till Garberg!

image96
Lite mer smür sen iväg!

SkidO i Venjan

I helgen var det skid-orientering i Venjan. Snön var lite krispig och därför gick det finfint att gena fram genom terrängen som om det vore fotorientering. På lördagen var det stafett. Peter Arnesson gjorde en bra första sträcka och var inne som tvåa. Jag måste varit fokuserad då jag var vid starten redan innan Peter dök upp i skogen. Tyvärr blev det en liten bom i början och jag tappade några placeringar. Vi körde båda en sträcka till och hamnade till slut på en sjätteplats. Vann gjorde Alfta-Ösa (Joel Sjölander/Erik Rost). På söndagen var det långdistans och det hade utlovats 19 härliga kilometrar i programmet, men det var tyvärr bara 14,5 km. Tur var väl kanske det ändå, för jag fick jag ganska mycket spö, men det var väldigt roligt att åka på den fina skaren. Jag blev 15e. Det var kul att se David Andersson i spåret. Han åkte mycket bra och slog världscupsledaren och till lika min klubbkompis Peter Arnesson och hamnade på en femteplats. För er som väntar på en uppdatering på hans blogg så har det kommit en nu.

Nu är jag i Mora och tränar med Oscar Lund en dag innan jag åker vidare till Uppsala. Man vill gärna inte ta tag i skolarbetet riktigt än... På torsdag flyger jag och Peter till Umeå och sen åker vi vidare till Lycksele för SM i SkidO. Som jag tidigare sagt så blir det långlopp i Malå på söndagen, eftersom vi saknar stafettlag.



Bottennapp i Orsa

I helgen var jag tillsammans med OK Linné på skidläger i Orsa. Det var ganska dåligt före till en början och på lördagen öste snön ner. På söndagen åkte jag Norrbärke Ski Marathon för att försöka seeda mig inför Vasaloppet. Då var spår och väder perfekt. Tyvärr fick jag en riktigt urusel start på loppet. Någon precis framför mig trillade i spåret och jag störtade rakt in i en hög av skidor och stavar. Det tog ett tag innan jag kunde komma upp, kanske 30-40 sekunder och då hade större delen av startfältet passerat mig. De första 4 kilometrarna fick jag kryssa mig fram mellan spåren för att åka om motionärer, vilket tog på krafterna. Förbannad som jag var fortsatte jag att åka på efter att det öppnade upp sig lite för att försöka ta mig uppåt i fältet. Det resulterade i att jag hade bränt i stort sett alla krafter på det första varvet (ett varv var 21 km) och jag tappade all fart en bit in på det andra. Eftersom jag haft ont i armbågen och ryggen den senaste tiden valde jag att inte fortsätta. Det kändes helt enkelt inte roligt längre. Alltid trist att bryta, men jag får en ny chans att seeda mig i Malå om två veckor. Malå ligger i västerbotten på gränsen till Lappland om jag förstått det hela rätt och anledningen till att jag åker ett lopp så långt norrut är att SM i skidO gå i Lycksele den helgen. Eftersom Hallby inte har något lag på söndagen åker jag och Peter Arnersson det loppet.

image91
bilden är förmodligen från första varvet då jag var förbannad efter min värdelösa start och åkte på så fort det gick.

San Diego

Händer inte så mycket på andra sidan atlanten. Nu har solen i alla fall tittat fram efter några dagars regnväder. En dag här ser ut som så att vi går upp hyfsat tidigt på morgonen och tränar. Sedan åker vi iväg till något shoppingcentrum eftersom det verkar vara det enda som man kan göra här. Kvällen avslutas med mat från något fast food-ställe. Just nu befinner vi oss i San Diego. Idag tränade jag i en trevlig park här i San Diego. Det var en fin asfaltsväg längs med en sjö och där kunde man även se fåglar av sällan skådat slag. Efter träningspaset åkte vi till en stor park i närheten och tog en liten naturpromenad. Nackdelen med den parken var att alla fåglar var så små så de blev bara en prick på bilderna jag tog. Men de var i alla fall fina.


image89
Syrran och jag chillar efter avslutat träningspass i Lake Murray park


image87
Fiskmås i solnedgången på Coronado beach

image86
Sjysta löparpjux, "Brooks Mach 9 Spikeless" och "Asics Hyper LD"

image90
Stakade uppför denna backe, det var gött..

Rapport från USA

En kort rapport från USA! Kom hit i förrgår och har än så länge inte hunnit med att göra så mkt. Såg en gigantisk ekorre idag när jag sprang en sväng och igår tog jag en tur på rullskidorna längs strandpromenaden till St Monica. Hela gårdagen gick åt till att Maria skulle shoppa klänning till bröllopet och så köpte jag ett amerikanskt sim-kort, numret till mig är nu 13103212811 (plus landsnummer vilket jag inte vet vad det är) för er som vill nå mig. Kommer kanske lite bilder här senare hoppas jag!

Happy new year!