7-manna och elitseriepremiär

I påskhelgen har jag sprungit tre orienteringstävlingar. Till att börja med fick jag äran att springa andra sträckan i förstalaget på 7-mannastafetten i torsdags kväll. Joakim Karlsson gjorde en kanonbra förstasträcka och jag fick springa ut i ledning tillsammans med Mats Troeng. Tyvärr gled jag med till hans gaffel till ettan och fick sedan inte alls till orienteringstekniken de första kontrollerna. Andra halvan gick bättre, men jag hade tappat nästan 7 minuter på Mats och växlade som femma. Laget blev till slut sjua en halvtimme efter segrarna OK Linné. Många i laget var inte riktigt nöjda med orienteringstekniken, något som måste bli bättre till Måsenstaffen på söndag. På lördagen var det elitseripremiär, eller det var i alla fall tänkt att det skulle vara så om inte snön lagt sig över Brunnsparken i Ronneby. Det blev i alla fall tävlingar, men utan att några poäng delades ut. Per Forsberg var inte så glad över att det inte blev någon elitseriestart och gick tidigt ut med att det minsann inte var någon idé att följa den här tävlingen. Han eldade dock upp sig ganska bra sedan i sprintfinalen så tävlingen fick den inramning som de svenska elitlöparna blivit vana vid de senaste åren. Jag tycker själv att jag gjorde ett bra kvallopp, utan några direkta misstag, men tyvärr lite för långsamt. Hade behövt springa 14 sekunder snabbare för att ta mig vidare till eftermiddagens final. Finalen vann Erik Öhlund i förkrossande stil, men från placering två och neråt var det mycket jämt. Andreas Jansson blev bästa IKHP-löpare på en 8:e plats. Idag var det medeldistans på programmet. Jag sprang E2, och gjorde det ganska dåligt. Bommade sammanlagt tre minuter och blev 12:a. Vann den klassen gjorde Miakel Andersson. Det var kul! Lite tråkigt för mig var att både Jocke K och H var före mig i resultatlistan också. I E1:an vann Peter Öberg övertygande. Jasse var åter på bettet och slutade 7:a, medans Vagnis sprang in på en 12:e plats.

Nu gäller det att träna lite i veckan, men ändå komma utvilad till helgens tävlingshelg i södermanland med Grymnatta, Kringelträffen och Måsenstaffeten! Vi ses där!

Stafett-SM i Falun

Blev övertalad att åka stafett-SM i skidor som avgjordes på Lugnet i Falun i tisdags. Var först lite tveksam till att ställa upp, eftersom orienteringssäsongen legat i fokus sedan vasaloppet, men tyckte att det ändå kunde vara kul att få åka tillsammans med Peter Arnesson och Oskar Lund. Det var 3x10 km i fri stil som gällde och Peter inledde bra på den första sträckan, en minut efter täten. Oskar hade det lite tyngre på den andra sträckan och jag fick gå ut som 15:e man på den sista sträckan. Det gick bättre än jag förväntat mig då jag inte tävlat i skate sedan björnjakten i mitten av december. Höll min placering (eftersom Funäsdalen bröt och Åsarna åkte om) och var t o m några sekunder snabbare än Oskar Lund, något som jag ser som en merit, även om Oskar inte är någon utpräglad skate-specialist.

Det blir nu en snabb omställning till orienteringsmusklerna igen. Ska springa 7-manna ikväll och sedan väntar elitserien med sprint och medeldistans lördag respektive söndag...

Planeringshelg i Götet

Har avverkat två ganska tuffa tentor i kemi respektive matte nu i veckan. Kändes riktigt skönt att igår sätta sig i bilen och åka hemåt för tre veckors lov! Kom hem ganska sent och åkte i morse iväg till Göteborg för att träffa de andra konfaledarna för at planera sommarens konfirmation i Eksjö. Vi har under dagen disskuterat upplägget och det känns som att det kommer att bli väldigt kul, men att det också kommer att kräva en hel del arbete. Jag har också genomfört mitt livs första Keps-OL-pass. Det är definitivt inte sista gången! Riktigt rolig och tempofylld träning. Nu ska det skissas på lite banor innan vi avslutar kvällen med taco och melodifestivalen.
Kolla gärna hemsidan för OL-konfan 2008

image104
Här brainstormas det inför konfalägret i Eksjö 2008

Sliten!

Har varit ganska sliten den här veckan efter vasaloppet, men ändå tränat på som vanligt med 12 timmars träning i veckan. Härligt att ha bra träningskamrater som pushar på när det går motigt på intervallerna! Idag har det mest blivit kemiplugg. Har tenta i morgon och på fredag är det dags för mattetenta. Efter det väntar ett lång påsklov! Ikväll har jag försökt sätta upp en hylla. Det gick uruselt. Två bortkastade timmar och 7 fula hål i väggen.

Vasaloppet avklarat!

Nu har jag åkt mitt första vasalopp. Usch, det var jobbigt. Föret var det sämsta tänkbara, med snöfall och temperatur kring nollan. I början frös det i och i slutet hade jag inget fäste alls. Glidet var inte heller så bra, eftersom gubbarna gled in i mig i nedförsbackarna, skulle nog ha valt ett par hårdare skidor. Men det var inte bara elände. Jag tog mig i alla fall i mål utan att vägga som 338:e man, mkt tack vare en rejäl kolhydratuppladdning och bra lagningsservice under loppet. Serviceteamet gjorde ett utomordentligt bra jobb. Nu orkar jag nog inte skriva mycket mer, det tog lite på krafterna det här... Någon bild kanske dyker upp senare.