JVM-testerna Ö-vik

Kände att formen var ganska god inför årets jvm-tester och det skulle behövas i den tuffa terrängen i Örnsköldsvik. Det började hyfsat på sprinten, blev 15e, men kroppen kändes inte så jättesnabb och jag bommade 40 sekunder på en kontroll (4:an). Det kan man inte vara nöjd med när det handlar om sprint! Sprintbanan kan väl beksrivas som ganska svår och fysisk där tempoväxling var A och O.

Kempekullen sprint Winsplits

Medeldistansen gick inget vidare. Kom aldrig in i loppet riktigt och hade stora problem att få ihop verklighet med karta i de detaljrika sluttningarna. Kände att min taktik att försöka gå mot uppfångande föremål inte fungerade och jag hoppades på hemvägen att det skulle fungera bättre på lången! Då skulle jag ta en extra titt på kartan innan jag planerade vägvalen.

Visarberget Medel Winsplits

Nu fungerade orienteringen bättre. Tog det väldigt lugnt till första kontrollen och fick den relativt snabbt, men min försiktighet kostade mig 3 minuter på segraren Johan Runesson! Gjorde lite bommar sedan, mest på 3:an, 6:an och 10:an, som jag är mindre nöjd med men vid målgång var jag ganska nöjd att jag tagit mig igenom loppet utan några större genomklappningar. Det räckte till en 6:e plats, lite bättre än väntat. Hade väl trott på topp 15 ungefär.

Slåtterberget lång Winsplits

Kartorna på begäran

Walle var nyfiken på kartorna så här kommer de då!

Åsaka 23 maj

Målilla 27 maj

Banan var så lång och tuff att den inte rymdes på en scanning, är därför uppdelad i:

östra och västra