Det var inte igår!

vet att jag har varit väldigt lat när det gäller uppdateringen av bloggen. Har varit mycket nu på sistone med flytt till Uppsala och ny skola! Men nu börjar jag komma i ordning och bjuder därför på en kartkavalkad för den intresserade. Kan börja med att berätta att jag trivs bra här i Uppsala och har nu också kommit igång med träningen också. Var rädd att det skulle vara hopplöst platt här och visst är det platt, men backar går gasnka enkelt att hitta ändå och terrängen ställer höga teknikkrav på orienteraren! Kanske blir det svårt med skidåkningen, men jag har nu en bil som jag kan använda till vintern för att ta mig till snön! Om inte annat ligger Borlänge relativt nära och en och annan nostalgitripp till Mora kommer det förmodligen också att bli!

För en månad sedan sprang jag j-cupsfinalen i Gyllbergen utanför Borlänge. Den kartan har inte kommit ut på bloggen men nu kommer den. Riktg vildmark med fina långa backar och många långsträckor! Jag var riktigt taggad inför finalen! Hade samma taktik som på O-ringen, att försöka springa offensivt från början! Det fungerade bra, men när jag började bli lite trött på slutet så genomförde jag sträcka 8:a lite dåligt vilket gjorde att en tredjeplats blev en sjundeplats istället, för det var ganska tajt i toppen trots den tuffa banan.

Gyllbergen Winsplits

Veckan efter var det träningsläger i Halmstadtrakten. Det blev fyra pass på 2 dagar vilket jag inte riktigt var tränad för, men det var bra med lite förberedelser inför SM.

Ytterliggare en vecka senare var det Lång-DM på hemmaplan (Månsarp). Det gick bra efter omständigheterna med insparken i Uppsala bakom mig. Kom tvåa, drygt 2 minuter efter Erik Liljequist, som var mycket nöjd med sin svårslagna insats.

Månsarp Winsplits

Ännu en DM-helg följde därefter. Medel-DM i Reftele var ingen rolig historia. Lite väl tunt kartmaterial att lägga banor på och terrängen var inte bra. Inte så förvånande lång "Ölmestadskolan" inte så långt där ifrån. Man kunde direkt dras vissa paralleller! Missade dessutom medalj med andra raka fjärdeplatsen på Medel-DM och det gjorde ju inte saken bättre. På stafetten blev det lite finare och renare på marken och när Marcus Karlsson och Daniel Örn vann sina sträckor kunde jag bara tacka och ta emot och segern var aldrig hotad! Bra jobbat grabbar! Hoppas det kommer gå minst lika bra på SM-stafetten!

Medel-DM Winsplits

Stafett-DM Winsplits

Kände att formen kanske var på väg utför lite den här helgen, men försökte träna på så bra det gick inför lång-SM. Kändes inte så bra på kvalet och det var många konkurrenter som också hade haft det jobbigt ute i skogen. Tekniken fungerade i alla fall ganska bra och en sjätteplats i mitt kvalheat (c) gav finalbiljett!

Lång-SM_kval Winsplits

Finalen gick bra tycker jag. Var nöjd när jag kom i mål, men det visade sig att jag sprungit lite för sakta i början av loppet och det var trist att man skulle bli elva nu igen, precis utanför prisplats och dessutom med bara en sekunds marginal den här gången! aaaaahhh!!!!

Lång-SM_final Winsplits

Jag ska försöka att uppdatera lite oftare nu, kanske sentav efter nästkommande SM-helg, men det kan bero på hur det går! Hoppas det går bra, har varit lite si och så med medeldistansformen den senaste tiden.

image70
FOTO: SEPRO